SKOLEN:
A: Den store seksklasses Primærgrundskole i Tourouba blev i 2013 udnævnt til ”Examination Center” for 7 små landsbyer i området. Antal elever pr klasse blev nedsat fra ca. 117 til ca. 65 elever, - og for at bibeholde det lave antal elever pr klasse begynder alle førsteklasseselever deres skolegang under et halmtag, indtil man får bygget den tredje skolebygning.
B: Primærgrundskolen har (incl. førsteklasserne) i dag ca. 550 elever mod ca. 315 før 2012. (Forældrene har i 2012 forpligtet sig til at sende deres børn i skole.)
C: Siden landsbyen fik sin nye skole i 2012, består hvert år mellem 75-90% af skolens afgangselever deres årlige National Eksamen for at gå videre i Sekundærskolen.
(Før 2012 bestod mellem 5-10% af eleverne deres årlige afgangseksamen.)

SUNDHED:

A: Seks offentlige hospitaler i Regionen Boucle de Mouhoun (Tougan, Toma, Dedougou, Nouna, Boromo og Solenzo) er blevet opkvalificeret på grund af, at de har fået bedre undersøgelses og behandlingsmuligheder. Derudover har det nye Centre Medical Diocesair i Dedougou også fået en del udstyr fra Danmark, så de i dag kan tilbyde bedre undersøgelses og behandlingsmuligheder end før.
B: Læger er gennem årene blevet sendt på kursus i bl.a. ultralydsscanning. Dette har bl.a. bevirket, at man fra maj 2017 nu modtager hjertepatienter til undersøgelse på det offentlige hospital i Tougan.
C: I 2017 blev to komplette tandklinikker etableret i Tougan, og en tandlæge blev ansat. De resterende tre tandklinikker følger snarest muligt efter i Solenzo, Nouna og evt. Toma.
D: I januar 2018 har den nye fødeklinik i Lankoue (som har stået tom i ca. 1½ år) fået doneret alt indvendigt inventar. Fødeklinikken modtager nu fødende kvinder.
E: To Falck ambulancer er doneret i henholdsvis 2014 og 2015. Den ene er stationeret i Tougan, og den anden i Lankoue. I januar 2018 fødte en ung kvinde sin førstefødte i ambulancen på vej til fødeklinikken i Lankoue. Det er en meget usædvanlig og banebrydende hændelse i Burkina Faso.
F: I 2018 fik burkinerne doneret 4 røntgenapparater, og allerede i 2019 har sundhedsmyndighederne opført en ny bygning med henblik på at åbne en røntgenafdeling på det offentlige hospital i Tougan.

DET SOCIALE:

A: ”Fodbold for miljø” og væveforeningen ”Song Taaba” er med til at styrke det sociale netværk i Tourouba.

MILJØ:

Vi arbejder hen på at etablere et vandprojekt, som indeholder:
A: Rent drikkevand
B: En økologisk køkkenhave
C: En planteskole

Udviklingsrådet i Tourouba har, i samarbejde med AESF og Agriculture i Tougan, allerede givet landsbyens kvinder undervisning i at dyrke landbrug/køkkenhave.

Udviklingen har medført 01

Udviklingen har medført 02

Udviklingen har medført 03

DBL-KOONSO