JANUAR 2018

Kære medlemmer og interesserede………

Atter tager vi fat på et nyt år med masser af inspirationer og udfordringer.
Burkinerne er meget meget glade og taknemmelige for alt hvad de har fået, og ser frem til fortsat et godt samarbejde.

Vi har haft besøg fra Chefen for Medicoteknik , der arbejder i Sundhedsministeriet i Ouagadougou. Sammen med en anden chef-medicoteknikker fra Universitetshospitalet i Ouagadougou gik de minutiøst alt igennem for bagefter at lave en rapport, der skal hjælpe dem til at anbringe udstyret på de hospitaler der professionelt kan betjene det.

Noget af udstyret vil blive bragt til det nybyggede hospital ”Blaire Campoure” i Ouagadougou. Det er et prestige hospital, som blev bygget inden den gamle præsident Blaire Campoure blev jaget ud af landet ved en revolution i oktober 2015.
For 2 år siden så jeg hospitalet. Det er et meget fint og stort hospital. Desværre står det (stadig) fuldstændigt tomt uden såvel medicinsk udstyr som inventar så som hospitalssenge m.m.

Af vores mange samtaler kan vi høre, at ”DE” sætter deres håb til, at det kan blive muligt for dem at få mere udstyr fra Danmark i de kommende år, og det vil vi selvfølgelig arbejde hen på, fordi det er en enestående chance, når der nu lukkes danske hospitaler, at kunne videregive meget brugbart udstyr til et land der har så hårdt brug for ”at komme videre”.

AESF har, i tæt samarbejde med DBL-KOONSO, gennem årene fået et meget fint samarbejde op at stå med de offentlige myndigheder, som følger op på de projekter vi gennemfører ved bl.a. at sende læger på kursus.
Indtil nu er der etableret to tandklinikker i Tougan og man modtager nu hjertepatienter til ultrascannings undersøgelser. I øjeblikket er man ved at planlægge, at de også i Tougan kan få det ene af de tre røntgenapparater installeret, samt en øjenklinik. Her må vi afvente til de får bygget det nye hospital i Tougan,..eller et hus til de to specialer. Vi får se hvad tiden bringer. (Hospitalet i Tougan har IKKE røntgenapparatur og en øjenklinik på nuværende tidspunkt, så det bliver et meget stort fremskridt for hospitalet og ikke mindst for indbyggerne at få disse specialer til området. )

I øjeblikket er cheflægen MCD i Tougan ved at arrangere, at Michel og jeg i løbet af denne eller næste uge kan køre til Toma, Dedougou og Nouna i hospitalets bil med chauffør (Min lille Nissan Almera er desværre atter på værksted.) for at se det udstyr de indtil nu har fået. Jeg har bedt om at få lov til at tage billeder. Det vil blive en tur på ca 500 km.

Den 27. januar er Michel og jeg inviteret til bryllup og ”navngivingsceremoni” til Mousas lille nyfødte datter, som blev født i Falcks ambulance på vej til sundhedscentret i Lankoue for ca 2 måneder siden. Det glæder jeg mig meget til.
Nu vil jeg slutte dette lille kapitel med at ønske jer alle et godt nyt år, og tak for jeres støtte og interesse for vores arbejde i året der er gået.

Kærlig hilsen fra Aase i Tougan

Her på vores hjemmeside kan du vælge DONATIONER og følge donationernes udvikling vedrørende vores brøndprojekt i Tourouba.
Donationerne kan også følges via Facebook.

januar 2018 027 1200x900
Fra venstre:
Dr. Boena, Ouagadougou, Aase, Michel, Medicoteknik ingeniør i Ministeriet i Ouagadougou, Medicotekniker M. Ouoba.Ouagadougou, og medicotekniker i Tougan.
januar 2018 026
M. Ouoba, Dominique Tassembedo og dr. Sanou
januar 2018 023
Inspektion fra Ministeriet i Ouagadougou.
Fra venstre: Aase, Michel Lamboye Dieni, Dominique Tassembedo og M. Ouoba.

DBL-KOONSO (DANISH-BURKINABE-LINK)

HISTORIE:

Siden min studietid på ”Den Sønderjyske Sygeplejeskole Sønderborg” i 1963, har jeg haft en meget stærk drøm om ”at hjælpe i Afrika”, og det er jo aldrig for sent.

I 2010 fik jeg for første gang mulighed for at komme til Burkina Faso i Afrika. Året efter besluttede jeg at gøre min drøm til virkelighed. Min hjælp skulle gå til at bygge en helt ny skole.

 DBL-KOONSO`s motto er:

HJÆLP TIL SELVHJÆLP

-som ordret for os betyder, - at der ingen projekter bliver sat i gang

FØR LANDSBYENS INDBYGGERE

og herefter de officielle myndigheder ØNSKER det respektive projekt, og har FORSTÅET, og ACCEPTERET de forpligtelser og den ansvarlighed der følger med et projekts udvikling.

Det er ganske enkelt for os ’ALFA/OMEGA’ for at vore projekter kan forblive bæredygtige langt ind i fremtiden.

De to foreningers tætte samarbejde er derfor bygget op over de fire grundsten:

”ÆRLIGHED – TILLID – KOMMUNIKATION OG HANDLING” PBV

Med venlig hilsen Aase Bonde Formand


Da det er svært at finde sponsorater til mursten, besluttede jeg i 2011 for egne midler, og i samarbejde med min samarbejdspartner i Burkina Faso, at bygge en ny treklasses Primærgrundskole i den lille bush- landsby Tourouba. Til dette formål købte jeg en lille Nissan Almera fordi landsbyen ligger 140 km t/r fra Tougan (35.000 indb), hvor jeg har lejet et hus, som foreningen DBL-KOONSO i 2014 overtog lejemålet af.

Lige inden min afrejse i nov. 2011 stiftede jeg den danske støtteforening DBL-KOONSO (Danish-Burkinabe-Link), som sponserede skoleinventaret til den nye skole.

Den første sten blev lagt den 5. januar 2012 og mindre end 3 mdr. efter stod skolen færdig. Det er helt usædvanligt i Burkina Faso. Indvielsen blev holdt den 12. maj med gæster fra Den Danske Ambassade og Undervisningsministeriet i Ouagadougou.

Allerede året efter kunne DBL-KOONSO med hjælp fra danske sponsorer total renovere den gamle treklasses Primærgrundskole, så den i dag fremstår som en tro kopi af den nye skole. Renoveringen tog 1½ mdr.

De to bygninger danner tilsammen en seksklasses Primærgrundskole, og har i dag ca. 508 elever (piger og drenge) og 9 lærere. Antal elever pr klasse er gået fra 117 til ca. 65 elever.

Dette har medført, at ca. 75-90% (mod før ca. 8-10%) af alle afgangselever hvert år består deres ”Nationale Afgangs Eksamen” for derefter at gå videre i Secondærskolen.

I 2013 udnævnte Undervisningsministeriet skolen i Tourouba til ”EXAMINATION-CENTER”. Det betyder, at alle afgangselever fra de 7 omkringliggende landsbyer skal til Tourouba for at tage deres Nationale afgangseksamen, og det er en meget vigtig begivenhed for den lille landsby i Sahelbæltet.

En ny fodboldklub ved navn ”Fodbold for Miljø” blev stiftet i 2014, og med fodboldtøj, to nye mål og bolde fra Danmark samt oplysning om miljø, hvor de unge har påtaget sig at samle plastikposer i hele landsbyen 2 x mdl., er foreningen med til at styrke sammenholdet i nærområdet.

I 2015 blev væveforeningen ”Song Taaba” stiftet i Tourouba. DBL-KOONSO har doneret 4 symaskiner og indkøbt to nye væve foruden den ene de har i forvejen. Foreningens formål er på sigt, at oplære unge og ”udsatte piger” i at væve og sy samt give dem undervisning i ernæringslære og madlavning. Pigerne har herigennem mulighed for at skabe sig selv en fremtid.

Indenfor de sidste ca. 50 år, er der ikke sket en udvikling i den lille landsby overhovedet. Den nye udvikling har bevirket, at indbyggerne har oprettet en ”Udviklingsforening”, der sammen med Ældrerådet og en

officiel udnævnt Rådgiver som er vores samarbejdspartner i foreningen AESF (Association Education Sance Frontiere) har til opgave, at vejlede og støtte indbyggerne med løbende undervisning og oplysninger i takt med alt det nye der sker omkring dem fordi:

En dybere – og gensidig – forståelse af det ansvar der følger med al ny udvikling, er alfa/omega. Ja, det allervigtigste, for overhovedet at holde projekterne bæredygtige også langt ind i fremtiden.

RESUME:

2012: Ny treklasses Primærgrundskole med indlagt solarlys og toilet inkl. nye Burkinske skolemøbler.

2013: Total renovering af den gamle treklasses Primærgrundskole inkl. danske skolemøbler.

2013: En 40`og en 20`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 1 ambulance, ultralydsscanner, monitors

m.m. værktøj, skolemøbler, symaskiner, computer, farmerredskaber, m.m.

2014: Stiftelse af foreningen ”Fodbold for miljø”

2014: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 1 ambulance, ultralydsscannere, monitors,

øjenudstyr m.m., operationslejer, værktøj, symaskiner m.m.

2015: Stiftelse af væveforeningen ”Song Taaba”

2015.: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, ultrascanner, monitorer, kørestole

m.m. Værktøj, landbrugsredskaber, symaskiner, computer m.m.

2016: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 8 dialyseapp., ultralydsscannere, monitorer,

operationslejer, hospitalssenge, rollatorer, 4 tandklinikker komplet, værktøj m.m.

2017: En 40`container med hovedsageligt hospitalsudstyr, 6 dialyseapp., 4 røntgenapp., ultralydsscanner,

endoskoper, øjenudstyr, 1 tandklinik komplet, værktøj m.m.

MCD (cheflægen) på det offentlige hospital i Tougan har fået et legat i Burkina Faso, så han i sommeren 2015 var på et kursus i Frankrig for at udvide sine fagkundskaber indenfor bl.a. ultralydsscanning. På grund af donation fra Danmark har læger fra hospitalet i Tougan i over en 2årig periode været på kursus i undersøgelse af hjertepatienter via ultrascanning. I foråret 2017 åbnede de officielt op for modtagelse af hjertepatienter på det offentlige hospital i Tougan.

I januar 2017 blev den officielle overrækkelse af hospitalsudstyret for første gang overværet af landets Premierminister Paul Kaba Thieba og Sundhedsministeren S. Ouadraogou med flere. Da Premierministeren hørte, at vi har haft meget fint øjenudstyr deponeret i over 2 år, gav han udtryk for, at nu vil han gå hjem til sit Ministerium og arbejde for at Tougan får bygget en øjenklinik. Samtidigt udtrykte han en stor glæde over alt det fine udstyr, vi har bragt til Burkina Faso.

Den 2. Maj 2017 modtog undertegnede flere billeder, hvoraf det fremgik, at de to af fire tandklinikker nu er blevet installeret på det offentlige hospital i Tougan. De resterende følger.

Donationerne fra Danmark har resulteret i, at alle 6 provinshospitaler i Regionen Boucle de Mouhoun er blevet opkvalificeret på baggrund af, at de nu kan tilbyde bedre undersøgelses og behandlingsmuligheder.

DBL-KOONSO og AESF har betinget sig, at det offentlige hospital i Tougan tilgodeses først med det udstyr, som lægerne professionelt kan betjene og har brug for. Det resterende udstyr bliver i tæt samarbejde med Regionens øverste ledelse og Ministeriet i Ouagadougou doneret til henholdsvis hospitalerne i Regionen Boucle de Mouhoun og Universitetshospitalet i Bobo Dialasso og den store nye Universitetsklinik ”Blaire Campoure” i Ouagadougou. Hospitalet, der stod færdigt i 2015, er endnu ikke taget fuldt ud i brug på grund af manglende udstyr.

 4 DSCN2214

FÆRDIGE PROJEKTER

2012: Ny treklasses Primærgrundskole med indlagt solarlys og toilet inkl. nye Burkinske skolemøbler.

2013: Total renovering af den gamle treklasses Primærgrundskole inkl. danske skolemøbler.

2013: En 40`og en 20`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 1 ambulance, ultrascanner, monitors m.m. værktøj, skolemøbler, symaskiner, computer, farmerredskaber, m.m.

2014: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 1 ambulance, ultrascannere, monitors, værktøj, symaskiner m.m.

2014: Stiftelse af foreningen ”Fodbold for miljø” i Tourouba.

2015: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, ultrascanner, monitors m.m., værktøj, farmerredskaber, symaskiner, computer m.m.

2015: Stiftelse af væveforeningen ”Song Taaba” i Tourouba.

2016: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 8 dialyseapp., ultrascannere, monitorer, 4 tandklinikudstyr komplet, værktøj m.m.

2017: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 6 dialyseapp, 4 røntgenapp., ultralydsscanner, endoskoper, øjenudstyr, 1 tandklinikudstyr komplet, værktøj m.m.

donorer

VORES DONORER

OVERSIGT OVER SPONSORER FRA 2012-

Automekanikeren, Asserballeskov

Blue Water Shipping, Esbjerg, Kurt Skov

Botex Sønderborg

Click Sønderborg

Dentronic,  Århus

Falck Danmark

Genbrugsbutikker i Sønderborgområdet

Genbrugtilsyd  GTS

Grundfos

Hjælpecentralen Vollerup

 Hotel Benniksgaard, Gråsten,  Mads Friis

Joan Burger Siem, USA

 Kontor Syd, Sønderborg, Svend Aage Kjær

Linak, Guderup, Bent Jensen

LM SIGN Sønderborg, Leon Møller

 Logerne:   Rotary i Sønderborg og Gråsten, Logerne Freja i København og Lilium i Odense

 Lægekompagniet Nordals

Medicoteknik fra sygehusene i: Sønderborg, Aabenraa, Kolding, Vejle, Fredericia, Esbjerg og fra det nedlagte Haderslev Sygehus.

Portland Cement Ålborg

Private donationer

Profil Optik, Sønderborg, Nordborg

Response/MidtOnline

Stark og Bygma Sønderborg

 Sønderborg Statsskole

 Sønderborg Kommune Vej og Park

Tandlæge Per Kjeldbjerg Vejle

Testrup Højskole

Thorkil Nissen, Hovedgården

Øjenlæge Torsten Degn, Aleris, Esbjerg

Øjenlæge Eva Ottovad, Sønderborg

Østifterne

109

UDVIKLINGEN HAR MEDFØRT

SKOLEN:

A: At den seksklasses Primærgrundskole i Tourouba er blevet udnævnt til ”Examination Center” for 7 små landsbyer, og antal elever pr klasse er blevet nedsat fra 117 til ca. 65. (De nye førsteklasser begynder deres skolegang under et halmtag for ikke at blande dem med de ældre.)

B: At skolen i dag har ca. 508 elever mod før 2012 ca. 312 elever. (Forældrene har forpligtet sig til at sende deres børn i skole, da de fik den nye skole i 2012.)

C: At 75-90% af skolens afgangselever hvert år består deres National Eksamen for at gå videre i Secondærskolen. (Før 2012 bestod 5-10% af eleverne deres årlige afgangseksamen.)

SUNDHED:

A: Seks offentlige hospitaler i Regionen Boucle de Mouhoun (Tougan, Toma, Dedougou, Nouna, Boromo og Solenzo) er blevet opkvalificeret på grund af, at de har fået bedre undersøgelses og behandlingsmuligheder.

B: Man har sendt læger på kursus i bl.a. ultralydsscanning. Dette har bevirket, at man fra maj 2017 nu modtager hjertepatienter til undersøgelse på det offentlige hospital i Tougan.

C: I 2017 blev to komplette tandklinikker etableret i Tougan. Tandlæge ansat. De resterende tre tandklinikker følger snarest muligt efter i Solenzo, Nouna og evt. Toma.

D: I januar 2018 har den nye fødeklinik i Lankoue (som har stået tom i ca. 1½ år) fået doneret alt indvendigt inventar. Fødeklinikken modtager nu fødende kvinder.

E: Der er doneret to Falck ambulancer. Den ene er stationeret i Tougan, og den anden i Lankoue. I januar 2018 fødte en ung kvinde sin førstefødte i ambulancen på vej til fødeklinikken i Lankoue. Det er en meget usædvanlig og banebrydende hændelse i Burkina Faso.

DET SOCIALE:

A: ”Fodbold for miljø” og væveforeningen ”Song Taaba” er med til at styrke det sociale netværk i Tourouba.

 107

NY SKOLE I TOUROUBA 2012

Lorem ipsum

TOUROUBA

HISTORIE:

Siden min studietid på ”Den Sønderjyske Sygeplejeskole Sønderborg” i 1963, har jeg haft en meget stærk drøm om ”at hjælpe i Afrika”, og det er jo aldrig for sent.
I 2010 fik jeg for første gang mulighed for at komme til Burkina Faso i Afrika. Året efter besluttede jeg at gøre min drøm til virkelighed. Min hjælp skulle gå til at bygge en helt ny skole.
Da det er svært at finde sponsorater til mursten, besluttede jeg i efteråret 2011 for egne midler, og i samarbejde med min samarbejdspartner i Burkina Faso, at bygge en ny treklasses Primærgrundskole i den lille bush- landsby Tourouba. Til dette formål købte jeg en lille Nissan Almera, fordi landsbyen ligger 140 km t/r fra Tougan (35.000 indb), hvor jeg har lejet et hus til ca 425 kr mdl.
Den første sten blev lagt den 5. januar 2012 og mindre end 3 mdr. efter stod skolen færdig. Det er helt usædvanligt i Burkina Faso. Indvielsen blev holdt den 12. maj med gæster fra Den Danske Ambassade og Undervisningsministeriet i Ouagadougou.
Lige inden min afrejse i nov. 2011 stiftede jeg den danske støtteforening DBL-KOONSO (Danish-Burkinabe-Link), som sponsorerede skoleinventaret til den nye skole, og året efter overtog lejemålet af huset i Tougan.
Allerede i februar 2013 kunne DBL-KOONSO med hjælp fra danske sponsorer total renovere den gamle treklasses Primærgrundskole, så den i dag fremstår som en tro kopi af den nye skole. Renoveringen tog 1½ mdr.
De to bygninger danner tilsammen en seksklasses Primærgrundskole, og har i dag ca. 550 elever (piger og drenge) og 9 lærere. Antal elever pr klasse er gået fra 117 ned til ca. 65 elever.
Dette har medført, at ca.85% (mod før ca. 8-10%) af alle afgangselever hvert år består deres ”Nationale Afgangs Eksamen” for derefter at gå videre i Secondærskolen.
I 2013 udnævnte Undervisningsministeriet skolen i Tourouba til ”EXAMINATION-CENTER”. Det betyder, at alle afgangselever fra de 7 omkringliggende landsbyer skal til Tourouba for at tage deres Nationale afgangseksamen, og det er en meget vigtig begivenhed for den lille landsby i Sahelbæltet.
En ny fodboldklub ved navn ”Fodbold for Miljø” blev stiftet i 2014, og med fodboldtøj, to nye mål og bolde fra Danmark samt oplysning om miljø, hvor de unge har påtaget sig at samle plastikposer i hele landsbyen 2 x mdl., er foreningen med til at styrke sammenholdet i nærområdet.
I 2015 blev væveforeningen ”Song Taaba” stiftet i Tourouba. DBL-KOONSO har doneret 4 symaskiner og indkøbt to nye væve foruden den ene de har i forvejen. Foreningens formål er på sigt, at oplære unge og ”udsatte piger” i at væve og sy samt give dem undervisning i ernæringslære og madlavning. Pigerne har herigennem mulighed for at skabe sig selv en fremtid.
Indenfor de sidste ca. 75 år, er der ikke sket en udvikling i den lille landsby overhovedet. Den nye udvikling har derfor bevirket, at indbyggerne har oprettet en ”Udviklingsforening”, der sammen med Ældrerådet og en officiel udnævnt Rådgiver, som er vores samarbejdspartner i foreningen AESF (Association Education
Sance Frontiere) har til opgave, at vejlede og støtte indbyggerne med løbende undervisning og oplysninger i takt med alt det nye der sker omkring dem fordi:
En dybere og gensidig forståelse,… samt det ansvar der følger med al ny udvikling, er alfa/omega, ja, det allervigtigste, for overhovedet at holde projekterne bæredygtige også i fremtiden.

 RESUME:

2012: Ny treklasses Primærgrundskole med indlagt solarlys og toilet inkl. nye Burkinske skolemøbler.

2013: Total renovering af den gamle treklasses Primærgrundskole inkl. danske skolemøbler.

2013: En 40`og en 20`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 1 ambulance, ultralydsscanner, monitors m.m. værktøj, skolemøbler, symaskiner, computer, farmerredskaber, m.m.

2014: Stiftelse af foreningen ”Fodbold for miljø”

2014: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 1 ambulance, ultralydsscannere, monitors, øjenudstyr m.m., operationslejer, værktøj, symaskiner m.m.

2015: Stiftelse af væveforeningen ”Song Taaba”

2015.: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, ultrascanner, monitorer, kørestole m.m. Værktøj, landbrugsredskaber, symaskiner, computer m.m.

2016: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 8 dialyseapp., ultralydsscannere, monitorer, operationslejer, hospitalssenge, rollatorer, 4 tandklinikker komplet, værktøj m.m.

2017: En 40`container med hovedsageligt hospitalsudstyr, 6 dialyseapp., 4 røntgenapp., ultralydsscanner, endoskoper, øjenudstyr, 1 tandklinik komplet, værktøj m.m.

2018: En 40`container med hovedsagelig hospitalsudstyr, 6 dialyseapp, 4 røntgenapp., ultralydsscanner,
endoskoper, øjenudstyr, 1 tandklinikudstyr komplet, mamatome, defillibrator, værktøj m.m.

2019: En 40`container med hovedsageligt hospitalsudstyr, 3 dialyseapp. ultralydsscannere, endoskop m.m.

MCD (cheflægen) på det offentlige hospital i Tougan har fået et legat i Burkina Faso, så han i sommeren 2015 var på et kursus i Frankrig for at udvide sine fagkundskaber indenfor bl.a. ultralydsscanning. På grund af donation fra Danmark har læger fra hospitalet i Tougan  i over en 2årig periode været på kursus i undersøgelse af hjertepatienter via ultrascanning. I foråret 2017 åbnede de officielt op for modtagelse af hjertepatienter på det offentlige hospital i Tougan.

I januar 2017 blev den officielle overrækkelse af hospitalsudstyret for første gang overværet af landets Premierminister Paul Kaba Thieba og Sundhedsministeren S. Ouadraogou med flere. Da Premierministeren hørte, at vi har haft meget fint øjenudstyr deponeret i over 2 år, gav han udtryk for, at nu vil han gå hjem til sit Ministerium og arbejde for at Tougan får bygget en øjenklinik. Samtidigt udtrykte han en stor glæde over alt det fine udstyr, vi har bragt til Burkina Faso.

Den 2. Maj 2017 modtog undertegnede flere billeder, hvoraf det fremgik, at de to af fire tandklinikker nu er blevet installeret på det offentlige hospital i Tougan. De resterende følger.

Donationerne fra Danmark har resulteret i, at alle 6 provinshospitaler i Regionen Boucle de Mouhoun er blevet opkvalificeret på baggrund af, at de nu kan tilbyde bedre undersøgelses og behandlingsmuligheder.

DBL-KOONSO og AESF har betinget sig, at det offentlige hospital i Tougan tilgodeses først med det udstyr, som lægerne professionelt kan betjene og har brug for. Det resterende udstyr bliver i tæt samarbejde med Regionens øverste ledelse og Ministeriet i Ouagadougou doneret til henholdsvis hospitalerne i Regionen Boucle de Mouhoun og Universitetshospitalet i Bobo Dialasso og den store nye Universitetsklinik ”Blaire Campoure” i Ouagadougou. Hospitalet, der  stod færdigt i 2015, er endnu ikke taget fuldt ud i brug på grund af manglende udstyr.

KONTAKT
DBL-KOONSO
V/ Formand Aase Bonde
Slotsalle 14, 6440 Augustenborg
Tlf. +45 2344 7177
E-mail:  Tryk på E-mail

Foreningens humanitære arbejde i Burkina Faso kan støttes af såvel private som virksomheder, enten via Mobil Pay  2124 7598  v/kasserer Leon Møller eller ved bankoverførsel Danske Bank reg# 1551 konto 11011934

Copyright © 2020 Burkinaskole.dk

Flag Counter