2 januar 2016
Hurra, hurra, hurra,…..containeren, der for anden gang er sponseret af Blue Water Shipping Esbjerg, ankom direkt til Tougan den 14. januar. Vi slap heldigvis for at køre til Ouagadougou, og undgik dermed også situationen omkring terrorhandlingerne på de to luksus hoteller i Ouagadougou. I Tougan har vi intet mærket til urolighederne, dog er jeg paa vagt for ændrede hverdagsmønstre, når jeg færdes nede i byen og paa markedspladsen, vi ligger nemlig kun 50 km fra grænsen til Mali. (For i øvrigt,…. hvem skulle være interesseret i at kidnappe en gammel fattig kvinde….så jeg er slet ikke bange.)
Michel har arr. at der kom 16 personer for at hjælpe med aflæsning af de mange og tunge ting. Det tog 7 timer, men så var der også fyldt godt op både inden og udenfor vores domicil i Tougan. Intet er gået i stykker undervejs.
Den første uge brugte vi til at pakke de 187 boxe ud, og få det sorteret. I sidste uge kom Preferen for at se det hele. Herefter kom MCD, læger, sygeplejersker og teknikere for at se alt hospitalsudstyret, og den 1. februar kom Preferen igen, sammen med hospitalets chef (MCD) og hele hans stab for at hente det ønskede udstyr. De var alle meget meget glade og taknemmelige.
Pålæsning af al udstyret tog ca 5 timer, hvorefter vi sluttede dagen af med en lille ceremoni, hvor der bl.a. af Preferen og MCD blev holdt takke taler til AESF og DBL-KOONSO samt taget fotos til bl.a. avisen. Vi sluttede dagen af med en kold øl/vand på den nærliggende restaurant. Inden jeg rejser hjem igen har vi aftalt, at jeg en dag skal komme og se gaverne i brug på hospitalet.
Der er stadig en del hospitalsudstyr tilbage. Michel har kontaktet hospitalsledelsen i Dedougou om, at de må komme og hente hvad de har sat på deres ønskeseddel. Det er bl.a. en ultrascanner, monitors, operationsleje m.m.
Som før nævnt har vi i de foregående containere haft en hel del meget fin øjenudstyr med fra Aleris Esbjerg i Danmark. Også denne gang har vi af øjenlæge Ottovad Sønderborg fået udstyr med til en øjenklinik bl.a. en fin tør sterrilisator. Det betyder, at vi nu har professionel øjen udstyr nok til at vi kan etablere en øjenklinik i Tougan, så snart alle formaliter er i orden. Hvis alt går vel så måske i samarbejde med et ”lægehus”, hvor der også kan tilknyttes en tandlæge, såfremt det lykkes DBL-KOONSO at indsamle tandlægeudstyr ”til den næste container”. (I derude,…. kender I en tandlæge der går på pension eller på anden måde ønsker at donere brugbart tandlægeudstyr, er DBL-KOONSO en glad modtager. ) Der er som før nævnt hverken en øjenlæge eller en tandlæge i hele provincen Sourou, som har ca 250.000 indbyggere.
Vi forventer i nærmeste fremtid at køre til Tourouba med flere papkasser fodboldtøj, fodbolde, farmerredskaber, vandpumpe, symaskiner, stof, bandage, værktøj m.m. Alt dette kan vi ikke have i min lille bil, så Michel er derfor i øjeblikket ved at finde en større bil, der kan transportere det hele til Tourouba. Et andet problem er, at vejen til Tourouba endnu ikke er udbedret efter den sidste regnperiode, så det er ikke helt uden ricici at køre strækningen. Heldigvis har vi nu 4 nye dæk på bilen, så er den ricici da mindre.

Kærlig hilsen hernede fra Burkina Faso Aase

Ps. Ønsker du at støtte vores humanitære arbejde i Burkina Faso, kan du blive medlem i DBL-KOONSO for 100 kr årligt.
Ønsker du at ”give en hånd med” skal du være hjertelig velkommen.
Ønsker du at donere penge til vores humanitære arbejde i Burkina Faso er:
DBL-KOONSO`s kt. nr. 1551 - 11011934
www.burkinaskole.dk

KONTAKT
DBL-KOONSO
V/ Formand Aase Bonde
Slotsalle 14, 6440 Augustenborg
Tlf. +45 2344 7177
E-mail:  Tryk på E-mail

Foreningens humanitære arbejde i Burkina Faso kan støttes af såvel private som virksomheder, enten via Mobil Pay  2124 7598  v/kasserer Leon Møller eller ved bankoverførsel Danske Bank reg# 1551 konto 11011934

Copyright © 2020 Burkinaskole.dk

Flag Counter